Hoppa till innehåll

Jag betalar på mitt lån. Varför ska jag skicka in intyg om min inkomst i utlandet?

I en del situationer behöver vi veta vad du har för inkomst. Dina inkomster i Sverige får vi uppgifter om från Skatteverket, men dina inkomster i utlandet måste du själv lämna in intyg om. Vi gör ingen skillnad på inkomster i Sverige och inkomster utomlands. 

Vi behöver uppgifterna i två situationer:

  • Du har fått betala mindre på ditt lån med hänsyn till din inkomst. Vi kontrollerar i efterhand de inkomstuppgifter som du fyllde i när du ansökte om att betala mindre.
  • Du har ansökt om att CSN ska beräkna ditt årsbelopp utifrån din inkomst i stället för utifrån din skuld. Den möjligheten har du för lån som du tog mellan 1 januari 1989 och 30 juni 2001.
    Om du inte lämnar in intyg om din inkomst kommer du i stället att betala fem procent av vad din skuld var vid det senaste års­skiftet.

Du ska skicka in intyg även om du inte hade någon inkomst i landet det året.

Vad räknas som intyg?

Vi behöver ett beslut om slutlig skatt eller motsvarande intyg från skatte­myndigheten i det land där du bodde det aktuella året. Det räcker alltså inte med ett lönebesked från din arbetsgivare.

Betalning och inkomster från utlandet

Ikon för uppdaterad Uppdaterad: 2017-12-07
Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller