Hoppa till innehåll

Tillgänglighet och anpassning

Här kan du läsa om hur CSN arbetar med tillgänglighet på csn.se.

Tillfällig tillgänglighetsredogörelse för CSN

Här beskriver vi vilka brister det finns i tillgänglighet för CSN:s webbplats och digitala tjänster och hur vi planerar att åtgärda dem. Här får du också information om hur du kan kontakta oss om du upptäcker brister.

Vi strävar efter att webbplatsen ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare, oavsett till exempel funktionsnedsättningar och oberoende av vilka hjälpmedel de använder. Vi ska åtminstone uppnå grundläggande tillgänglighet genom att följa WCAG 2.1 på nivå AA.

Brister

För närvarande är vi medvetna om att vi inte lyckats uppfylla alla kriterier i WCAG 2.1 AA. Några exempel:

  • Dokument i pdf-format, exempelvis blanketter, informationsblad och beslut.
  • E-tjänster i Mina sidor och Mina sidor- hemutrustningslån
  • Appen CSN Mina sidor
  • Vårt e-postformulär Kontakta oss
  • Filmer på webbplatsen csn.se som inte är textade.
  • Webbplatsen gorstudiermojligt.csn.se
  • Webbplatsen www.omstudiemedel.se

Kontakta oss om du upplever hinder

Kontakta oss om du på grund av ovanstående, eller av andra brister, hindras från att ta del av vår digitala service. Vi kommer att försöka åtgärda problemen och se till att du får den digitala service du har rätt till.

Du kan kontakta oss på:

E-post: webbtillganglighet@csn.se

Kontakta tillsynsmyndigheten

Du kommer framöver att kunna vända dig till DIGG, Myndigheten för digital förvaltning om du inte är nöjd med hur vi uppfyller kraven på tillgänglighet (enligt regeringens förslag i Genomförande av webbtillgänglighetsdirektivet).

Det här utlåtandet kommer att förändras

När officiella riktlinjer för tillgänglighetsutlåtandets utformning och innehåll enligt EU-direktivet om tillgänglighet till myndigheters webbplatser och appar publiceras kommer vi att anpassa utlåtandet efter dessa.

Detta utlåtande uppdaterades 2018-12-20.

Zoom

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i din webbläsare.

Använder du en pekskärm så kan du använda ”pinch” eller ändra grundinställningarna för enhetens textstorlek.

Webbläsare

CSN:s sidor fungerar bra i moderna webbläsare i mobiltelefoner, datorer och surfplattor, till exempel nyare versioner av Google Chrome, Firefox och Safari.

Skriva ut webbsidor

Använd webbläsarens inbyggda funktion för utskrift när du vill skriva ut en sida.

Ladda ner filer

På csn.se finns dokument som du kan ladda ner i olika filformat. Vi använder följande filformat: pdf, Word, Excel och PowerPoint. För att du ska kunna se dokumenten behövs ofta ett program utöver din webbläsare.

På csn.se är pdf det vanligaste filformatet för dokument och blanketter. Ett vanligt gratisprogram för att kunna läsa pdf-filer är Adobe Reader. Det kan du ladda ner från Adobes webbplats.
Ladda ner Adobe Reader

Du som inte har program som kan läsa filformaten för Word, Excel eller Powerpoint kan gratis ladda ner Microsofts Viewers för dessa format.
Ladda ner Microsofts Viewers

Ikon för uppdaterad Uppdaterad: 2020-04-27
Hjälpte den här sidan dig?
eller