Hoppa till innehåll
Vi stänger våra tjänster för tekniskt underhåll mellan den 19-20 september, från kl. 17 - 07. De tjänster som påverkas är Mina sidor, Mina sidor app, Mina tjänster samt e-postformuläret.

Varför har jag fått ett belopp att betala trots att jag studerar?

Det kan finnas olika skäl till det. Här förklarar vi vad som kan ha hänt:

  • Om du får ett beslut om att du får studiemedel kommer du att få en ny betalningsplan, det kan dock dröja några dagar innan du får den. Du kan alltid se i din betalningsplan i Mina sidor om det finns belopp som du ska betala.
  • Du har inte sökt studiemedel för hela året eller att CSN inte har hunnit fatta något beslut om studiemedel. Om du väntar på beslut om studiemedel kan du i Mina sidor flytta fram din betalning en månad. Detta kan du göra en gång per år.
  • Det kan finnas skäl till att du måste betala. Det gäller om du inte har betalar in dina årsbelopp för tidigare år eller om du har fått ett beslut om återkrav (dvs. att du ska betala tillbaka pengar som du fått utbetalt men inte haft rätt till).
  • Du studerar utan studiemedel. När du studerar utan studiemedel måste du själv ansöka om att få betala mindre på lånet (nedsättning av årsbeloppet) om du inte har möjlighet att betala.

Ikon för uppdaterad Uppdaterad: 2018-09-07
Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här.
Har du frågor om ditt personliga ärende ska du Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller