Hoppa till innehåll
Vi stänger våra tjänster för tekniskt underhåll från kl. 06.15-12 den 19-20 oktober. De tjänster som påverkas av stängningen är Mina sidor, Mina sidor app, Mina tjänster samt e-postformuläret.

Varför får jag inte studiemedel för hela höstterminen på högskolan?

Det beror på att de poäng du läser under terminen inte räcker för att få studiemedel på heltid för alla veckor.

En grundregel för att få studie­medel på heltid är att du läser minst 1,5 hög­skole­poäng (hp) per vecka, till exempel 30 hp på 20 veckor. Om du läser 30 hp under en ter­min som är längre än 20 veckor så läser du alltså mindre än 1,5 hp per vecka. Det innebär att du egent­ligen bara har rätt till studie­medel på del­tid under den terminen.

Eftersom det är ganska vanligt med längre terminer på högskolan, gör CSN ett undantag för dessa utbildningar. Undantaget innebär att du kan läsa något fler veckor än vad poängen motsvarar och ändå få studiemedel för heltidsstudier, men inte för alla veckor. Detta är mer fördelaktigt för dig eftersom det är mer pengar än studiemedel på deltid i fler veckor.

Längsta tid med studiemedel

Ikon för uppdaterad Uppdaterad: 2017-12-13
Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller