Hoppa till innehåll
Vi stänger våra tjänster för tekniskt underhåll från kl. 06.15-12 den 19-20 oktober. De tjänster som påverkas av stängningen är Mina sidor, Mina sidor app, Mina tjänster samt e-postformuläret.

Den högsta inkomsten du får ha samtidigt som du studerar med studiemedel eller studiestartsstöd kallas för fri­belopp. Om du tjänar mer än fribeloppet så sänker vi ditt studiestöd. CSN räknar fribeloppet per kalenderhalvår.

  • Om du läser 20 veckor på heltid med studiemedel (en vanlig termin) är fri­beloppet för det kalender­halvåret 90 075 kr (2019).
  • Om du läser 20 veckor på heltid med studiestartsstöd (en vanlig termin) har studiestartsstöd är fri­beloppet för det kalender­halvåret 74 400 kr (2019).

Du får ha högre inkomst, det vill säga högre fribelopp, om du läser färre veckor eller på del­tid, och lägre om du läser fler veckor.

Alla fribelopp

Om du har fått ett beslut om studiestöd kan du se ditt fri­belopp i Mina sidor här på csn.se, i vår app och i beslutet.

Kom ihåg att meddela oss om din inkomst ändras och blir högre än fri­beloppet. Om du tjänar för mycket utan att meddela oss kan du bli skyldig att lämna tillbaka en del av pengarna du har fått. 

Ikon för uppdaterad Uppdaterad: 2019-06-28
Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Tack för ditt svar!