Hoppa till innehåll

Hur stor inkomst får jag ha?

Det beror på om du studerar med studiemedel eller studiestartsstöd. Under 2020 så påverkar din inkomst inte din rätt till studiemedel eftersom fribeloppet tagits bort tillfälligt. Om du har studiestartsstöd och haft högre inkomst än fribeloppet minskas ditt bidrag.

Studiemedel

Med anledning av coronakrisen har fribeloppet tillfälligt tagits bort under 2020 för alla som studerar med studiemedel. Det innebär att dina inkomster under 2020 inte kommer att påverka hur mycket studiemedel du får.

Studiestartsstöd

Om du studerar med studiestartsstöd kan din inkomst påverka hur mycket bidrag du kan få. Om din inkomst är högre än det så kallade fribeloppet minskar ditt bidrag. Det är därför viktigt att du meddelar CSN om du har inkomster över fribeloppet. Här ser du vad fribeloppet för studiestartsstödet är 2020. Du kan också se det i beslutet om studiestartsstöd.

Regeringen har föreslagit att fribeloppet för de som studerar med studiestartsstöd också ska tas bort under 2020. Riksdagen har inte fattat något beslut om detta än. Vi återkommer med mer information när riksdagen har fattat sitt beslut.

Ikon för uppdaterad Uppdaterad: 2020-05-19
Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Tack för ditt svar!